top of page

Turinys yra Karalius: Kodėl jūsų verslas neturi teisės jo ignoruoti

🌐 Šurmuliuojančioje skaitmeninėje rinkoje mažos įmonės dažnai atsiduria kryžkelėje: teikti pirmenybę kokybiškam turiniui ar nustumti jį į šalį. Realybė yra kraupi, tačiau paprasta - kokybiško turinio ignoravimas yra ne tik praleista galimybė, bet ir tiesus kelias į nepastebimumą vis konkurencingesniame interneto pasaulyje.



3D image depicting a digital marketplace scene with small business owners showing signs of perplexity and frustration. It includes a small clothing store with unclear product descriptions, a neglected gardening supply store blog, and an electronics retailer struggling to engage with customers. The image also features SEO symbols, mobile devices displaying suboptimal website designs, and a prominent but overshadowed banner in the background that reads 'Content is King'. This realistic portrayal highlights the challenges and confusion faced by small entrepreneurs in digital marketing.

Prasto turinio žala


Prastos kokybės turinys primena laivą be vairo skaitmeniniame vandenyne - jis niekur nenuves. Holliman & Rowley (2014 m.) atliktame tyrime nustatyta, kad bendro pobūdžio, neįtraukiantis turinys lemia mažą svetainių lankomumą - ši problema kamuoja daugelį mažųjų įmonių. Panašiai Cyr et al. (2009) pabrėžė, kad interneto svetainės, kuriose prasta naudotojų patirtis ir turinio struktūra, kenčia nuo didelio atmetimo rodiklio, nes lankytojai greitai praranda susidomėjimą ir išeina. Tai ne tik turi įtakos potencialiems pardavimams, bet ir silpnina prekės ženklo skaitmeninį pėdsaką.


Panagrinėkime nedidelės internetinės drabužių parduotuvės "Bella's Boutique" atvejį. Nepaisant to, kad jos svetainė buvo vizualiai patraukli, produktų aprašymai buvo neaiškūs ir neįkvepiantys, todėl buvo didelis atmetimo rodiklis ir katastrofiškas konversijos rodiklis.


Ekspertų įžvalgos


Išeitis - perprasti turinio galimybes. Berman ir Katona (2013) pabrėžia, kad SEO optimizuotas ir įdomus turinys gali gerokai padidinti organinį srautą. Be to, Ghose & Han (2014) teigia, kad mobiliesiems naudotojams optimizuotas turinys didina naudotojų įsitraukimą ir pasitenkinimą, o tai labai svarbu šiuolaikiniame į išmaniuosius telefonus orientuotame pasaulyje.


Pavyzdžiui, "Green Thumb", vietinė sodo reikmenų parduotuvė, atnaujino savo tinklaraštį, į kurį įtraukė SEO optimizuotus informatyvius straipsnius apie miesto sodininkystę. Tai ne tik pagerino jų pozicijas paieškos sistemose, bet ir leido jiems tapti autoritetu sodininkų bendruomenėje.


Kokybiško turinio kūrimas


Kokybiško turinio kūrimas yra ir menas, ir mokslas. Fishkin (2017) pataria sutelkti dėmesį į raktinius žodžius, susijusius su jūsų niša, ir natūraliai įtraukti juos į turinį. Be to, Gallo (2014) rekomenduoja naudoti daugialypės terpės ir interaktyvius elementus, kad turinys būtų patrauklesnis ir juo būtų galima dalytis.


Kaip pavyzdį paimkime "TechTrends", nedidelę elektronikos prekių parduotuvę. Jie pradėjo rengti savo produktų vaizdo įrašų apžvalgas ir į savo socialinės žiniasklaidos platformas įtraukė naudotojų sukurtą turinį. Tai ne tik padidino įsitraukimą, bet ir suteikė autentiško ir susijusio turinio jų auditorijai.


Išvada: Kokybiško turinio būtinybė


Apibendrinant galima pasakyti, kad kokybiškas turinys yra ne tik malonus dalykas, bet ir verslo būtinybė. Spręsdamos dėl prasto turinio kylančius skaudulius ir pradėdamos kurti prasmingą, įtraukiantį turinį, mažosios įmonės gali sustiprinti savo skaitmeninį buvimą, veiksmingiau bendrauti su auditorija ir pastebėti apčiuopiamą konversijų rodiklių pagerėjimą. Skaitmeniniame amžiuje turinys iš tiesų yra karalius.


Nuorodos:

1. Holliman, G., & Rowley, J. (2014). Verslas verslui skaitmeninė turinio rinkodara: rinkodaros specialistų požiūris į geriausią praktiką. Journal of Research in Interactive Marketing.

2. Cyr, D., Head, M., & Ivanov, A. (2009). Suvokiamas interaktyvumas, lemiantis e. lojalumą: Kognityvinių-afektyvių vartotojų reakcijų modelio sukūrimas. Journal of Computer Information Systems.

3. Berman, R., & Katona, Z. (2013). Paieškos variklių optimizavimo vaidmuo paieškos rinkodaroje. International Journal of Electronic Commerce.

4. Ghose, A., & Han, S. P. (2014). Mobiliųjų programų paklausos naujojoje ekonomikoje vertinimas. Journal of Marketing Management.

5. Fishkin, R. (2017). How to Rank: 25 Step Master SEO Blueprint (Kaip užimti aukštas pozicijas: 25 žingsnių meistriškumo SEO planas). Moz.

6. Gallo, A. (2014). The Value of Keeping the Right Customers (Tinkamų klientų išlaikymo vertė). Harvard Business Review.



Comments


bottom of page